5 semne ca munca te surmeneaza

            Foarte multi pornesc in cariera chiar dupa finalizarea studiilor, plini de ambitie si entuziasm. De cele mai multe ori insa, in plin avant pe piata muncii, aceleasi persoane se vad coplesite de stres, de proiecte si de sarcini primite de la munca, ce le acapareaza intreaga viata.

            Orice loc de munca are o doza de stres si tensiune, insa nu trebuie sa lasi acest lucru sa te doboare. Am un prieten, care a fost la randul lui supus aceluiasi tratament, punctul maxim de stres fiind o delegatie in Anglia, zona Uxbridge. O serie de intalniri recurente cu parteneri de afaceri, studii si proiecte prezentate si intervale zilnice indelungate de discutii i-au adus stresul la un nivel alarmant. A ales totusi sa se detensioneze rapid, apeland la serviciile Uxbridge escorts. Sa revin totusi la cele 5 semne de surmenare legate de munca.

            Primul si cel mai evident semn este ca incepi sa refuzi orice invitatii la distractie, indiferent daca vin din partea familiei, prietenilor sau cunostintelor. Te declari dedicat muncii, insa incep sa apara si mesaje repetitive de genul „Hei, mai traiesti?” din partea tuturor celor cu care petreceai mai mult timp inainte de a deveni acaparat de stresul muncii.

            Un al doilea semn ar fi ca te plangi in mod constant de cat de dificil iti este jobul. In cazul in care ai cativa prieteni adevarati, iti vor atrage atentia ca poate ceea ce faci nu este ceea ce ar trebui sa faci. Daca ai ajuns in stadiul in care toti prietenii stiu cat de stresant este seful tau sau cate probleme iti fac uneori colegii de serviciu, atunci esti clar surmenat.

            Te simti stresat cand te deconectezi cu totul de munca? E si acesta un semn incipient al surmenarii. La serviciu esti tot timpul conectat si sincronizat cu laptop, tableta, smartphone, PC si orice altceva te ajuta sa iti duci la indeplinire proiectele. Daca le simti lipsa in momentele in care petreci ceva timp liber, e clar ca munca te-a acaparat cu totul.

            Nu iti gasesti nicaieri locul – acesta ar fi al patrulea semn ca te stresezi mult prea mult cu jobul. Chiar daca abia astepti in fiecare zi ca programul sa ia sfarsit, atunci cand esti in sfarsit liber, nu te regasesti nicaieri.

            Cel de-al cincilea si poate nu cel din urma semn ca munca a devenit pentru tine un factor suprem de stres si surmenare este faptul ca ajungi sa te imbolnavesti tot mai des. Nu e de mirare, intrucat stresul constant si sustinut iti afecteaza considerabil starea generala de sanatate. Esti mai predispus la raceli si gripe, la depresii sau stari de anxietate, totul din cauza ca apare acest element stresant – munca.

            Daca te-ai regasit in oricare din cele 5 situatii, este timpul sa faci o schimbare. Intreaba-te ce te-ar face fericit, alege sa te eliberezi de stres si fa pentru tine acele lucruri care intr-adevar conteaza. Mai lasa munca deoparte, pentru ca de la prea mult stres acumulat nu ajungi niciodata bine. Cauta un echilibru, chiar daca iti vine greu sa jonglezi atat cu personalul cat si cu profesionalul. Inlatura, pe cat posibil, cele 5 semne de stres legate de munca si vei constientiza o schimbare in bine.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s